Home

Huren

Kamer Leiden

Leiden, gelegen in de provincie Zuid-Holland, staat al eeuwen bekend als een echte studentenstad. Zo vestigde hier in 1575 de eerste universiteit van Nederland en staat sindsdien onafgebroken in allerlei wereldwijde top-100 lijsten. Als tweede dichtstbevolkte stad van Nederland is er veel vraag naar kamers, vaak meer dan het aanbod.

Wat kun je van Leiden verwachten?


Naast een overweldigend aantal studenten, bijna 50.000, is Leiden ook voor toeristen een ware walhalla. De internationaal bekende musea trekken jaarlijks maar liefst 1,3 miljoen bezoekers. Ook het oude centrum is zéér populair vanwege de rijke historie, het centrum is door de gemeente sinds het begin van dit millennium flink gerenoveerd. Zo zijn er nieuwe parken, nieuwe bruggen en wandelroutes aangelegd.

Populaire wijken in Leiden om te huren


De verdeling van gemeente Leiden is al volgt: 4 stadsdelen, 10 districten en 54 buurten. Binnen deze verdeling worden de districten gezien als wijken. Er staat in al deze wijken het nodige te huur, echter zijn de beste kamers ook snel voorzien van een nieuwe huurder. Een kamer vinden voor de juiste huur is daarom niet altijd gemakkelijk, zorg ervoor dat je bij zoveel mogelijk instanties staat ingeschreven.

Stationsdisctrict - Het kleine district telt niet veel inwoners, het zijn er maar iets meer dan 2.000, toch is er een enkele kamer te vinden. Het district is vernoemd naar het in de wijk gelegen Centraal Station.

Roodenburgerdistrict - Huren binnen dit district is zeker voor studenten aan het ROC Leiden zéér interessant, aangezien het opvallende gebouw hier is gevestigd. Ook is er een groot studentencampus gebouwd, waar regelmatig een kamer te huur staat.

Bos- en Gasthuisdistrict - Huur je liever niet al te ver van de Leidse Universiteitsbibliotheek, dan is dit district ideaal voor jou. Het aan de Witte Singel gelegen gebouw biedt veel studieruimte voor studenten.

Merenwijk - Deze wijk wordt in het zuiden ervan afgesplitst van de stad door een flinke groenstrook met een sportpark en volkstuinen. Er zijn veel buslijnen die het gebied verbinden met het stadscentrum, waardoor je snel bij de faculteit kunt zijn.

0 filters


Van € 0 tot geen maximum

Kamer

< 1 km van het centrum 0 < 3 km van het centrum 0 < 5 km van het centrum 0 < 10 km van het centrum 0
Minimaal 5 m2 0 Minimaal 10 m2 0 Minimaal 20 m2 0 Minimaal 30 m2 0 Minimaal 40 m2 0 Minimaal 50 m2 0
1 kamer 0 2+ kamers 0 3+ kamers 0 4+ kamers 0 5+ kamers 0
Kaal 0 Gestoffeerd 0 Gemeubileerd 0
Eigen toilet 0 Gedeeld toilet 0
Eigen keuken 0 Gedeelde keuken 0
Eigen badkamer 0 Gedeelde badkamer 0
Eigen woonkamer 0 Gedeelde woonkamer 0
Roken toegestaan 0 Roken niet toegestaan 0
Huisdieren toegestaan 0 Huisdieren niet toegestaan 0
Internet aanwezig 0 Geen internet 0
Goed onderhouden 0 Matig onderhouden 0 Slecht onderhouden 0
Inschrijven toegestaan 0 Inschrijven niet toegestaan 0

Kamer Leiden

Geen resultaten

We hebben helaas niks beschikbaar. Probeer te zoeken met een ruimer prijsbereik of in een andere plaats. Bekijk als ons aanbod