Home

Huren

Huurwoningen Leeuwarden

Huurwoning Leeuwarden
Leeuwarden, of Ljouwert zoals in Friesland gezegd wordt, is de hoofdstad van de provincie Friesland. Daarbij is het ook nog eens de start- en finishplaats van de Elfstedentocht en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Het is een stad voor historie en cultuur, waar je heel goed een huurwoning kunt huren. Natuurlijk kun je in de prachtige historische binnenstad wonen, maar de wijken eromheen hebben ook veel te bieden.

Huren in Leeuwarden
Er staan gelukkig nog veel huurwoningen te huur in Leeuwarden. In vergelijking met andere grote steden zijn de huren hier gelukkig nog enigszins betaalbaar. Voor een redelijke prijs woon je in het centrum van Leeuwarden, waar je van alle voorzieningen gebruik kunt maken. Daarbij zijn ook de wijken eromheen en daarbuiten ook redelijk geprijsd.

Wonen in het centrum?
Huur je het liefst een woning in het centrum? Dat is een uitstekend idee, want hier heb je eigenlijk alle voorzieningen die je je kunt wensen. De grote blikvangers van de binnenstad zijn de scheefgezakte toren De Oldehove en het Fries Museum. Daarnaast is het heerlijk toeven aan de grachten met hun karakteristieke panden. De huizen in centrum bestaan uit een mengeling van oud en nieuwbouw. Je vindt er veel kleine woningen, maar ook luxere huurwoningen met een privé-parkeerplaats.

De wijken net buiten het centrum
Wil net buiten, maar op loopafstand van het centrum wonen? Huur dan een huurwoning in de wijken Oud-Oost, Sonnenborgh, Vossenpark en Helicon, Huizum-West en de Potmargezone. Dit zijn de wat oudere wijken waar de huizen relatief dicht op elkaar staan. Er zijn veel voorzieningen als winkels, scholen, buurthuizen en bibliotheken. De verbindingen met het centrum zijn uitstekend.

De buitenwijken
Wil je in de buitenwijken huren dan kom je terecht in wijken als Camminghaburen, Goutum en de Vrijheidswijk. Dit zijn de wijken waar vooral de gezinnen wonen. Vaak heb je een eigen tuin en de basisvoorzieningen zijn allemaal in de wijk zelf te vinden. De verbindingen naar het centrum, maar ook naar de rest van de provincie zijn uitstekend. Wil je wat meer buiten de stad wonen. Er staan ook huurwoningen te huur in wijken als Hempens/Teerns en Zuiderburen en de Zuidlanden. Dit zijn ruim opgezette wijken met veel groen en water.

Zoek een huurwoning bij huizenvinder.nl
Ben jij op zoek naar een huurwoning in Leeuwarden? Kijk dan eens naar het huizenaanbod op onze website. In de Friese hoofdstad is voor iedereen een woning te vinden, dus wie weet woon jij hier binnenkort ook.


0 filters


Van € 0 tot geen maximum

Huurwoning 0 Appartement 0 Studio 0 Kamer 0 Antikraak 0
< 1 km van het centrum 0 < 3 km van het centrum 0 < 5 km van het centrum 0 < 10 km van het centrum 0
Minimaal 5 m2 0 Minimaal 10 m2 0 Minimaal 20 m2 0 Minimaal 30 m2 0 Minimaal 40 m2 0 Minimaal 50 m2 0
1 kamer 0 2+ kamers 0 3+ kamers 0 4+ kamers 0 5+ kamers 0
Kaal 0 Gestoffeerd 0 Gemeubileerd 0
Eigen toilet 0 Gedeeld toilet 0
Eigen keuken 0 Gedeelde keuken 0
Eigen badkamer 0 Gedeelde badkamer 0
Eigen woonkamer 0 Gedeelde woonkamer 0
Roken toegestaan 0 Roken niet toegestaan 0
Huisdieren toegestaan 0 Huisdieren niet toegestaan 0
Internet aanwezig 0 Geen internet 0
Goed onderhouden 0 Matig onderhouden 0 Slecht onderhouden 0
Inschrijven toegestaan 0 Inschrijven niet toegestaan 0

Huurwoningen Leeuwarden Welgelegen

140 anderen zijn nu op zoek in Leeuwarden, reageer vandaag nog!

Geen resultaten

We hebben helaas niks beschikbaar. Probeer te zoeken met een ruimer prijsbereik of in een andere plaats. Bekijk als ons aanbod