Home

Huren

Huurwoningen Groningen

De stad Groningen wordt een steeds gewildere plek om te gaan wonen. En terecht, want Groningen is niet alleen een bruisende en sfeervolle stad maar bezit ook een rijke historie en fraaie architectuur. Het station, restaurants, cafés, winkels en musea; alles bevindt zich in het centrum binnen een straal van 1 of 2 km. De stad wordt omringd door de weidse natuur van het Hogeland, een ideale plek voor fietsers en wandelaars.

Huurwoningen
Zoek je een fijn huis in een groene buitenwijk of juist een stijlvol appartement, riante studio of kamer in het bruisende centrum van de stad? Het kan in deze stad.

In welke wijk huren?
Wanneer je de perfecte woning in Groningen te huur zoekt, moet die woonruimte niet alleen aan je woon- maar ook aan je omgevingswensen voldoen. De vele wijken die de stad rijk is hebben allemaal een goede verbinding met de binnenstad maar elke wijk heeft zijn eigen charme en eigen woningaanbod. Hieronder lichten we enkele wijken uit.

In of nabij het centrum
Het centrum met de stadsgrachten, de karakteristieke straatjes, oude schipperswoningen en hofjes is een gewilde plek om te wonen. In de ‘schatkamer’ van Groningen bevinden de winkels en het uitgaansleven zich op loopafstand. Het aanbod van huurwoningen in het centrum bestaat veelal uit een tussen-, eengezinswoning of een portiekflat.

Helpman is een wijk gelegen in het zuiden en is één van de meest populaire wijken met sfeervolle jaren dertig woningen en groen. Het is een wijk met winkels en restaurants. Naast oude herenhuizen tref je hier ook nieuwbouw aan. Ook voor senioren zijn er in deze wijk appartementen te vinden. Tegen Helpman aan ligt de wijk Wijert. Een ruim opgezette wijk met een diversiteit aan woningtypen waaronder eengezinswoningen en appartementen. Een andere populaire wijk is de Oranjebuurt, gelegen in het noordwesten van Groningen. Hier staan de wat oudere woningen die de authentieke sfeer van de wijk bepalen. Het centrum van Groningen is vanuit deze wijk makkelijk en snel bereikbaar.

Landelijk wonen
Wanneer je meer landelijk wilt wonen maar wel vlakbij de stad kijk dan eens naar het woningaanbod in Beijum en Lewenborg waar veel groen en ruimte aanwezig is.

Huizenvinder.nl
Voor de perfecte huurwoning op de beste plek in Groningen kijk je naar actuele aanbod op huizenvinder.nl. De beste plek om het door jou gewenste type woonruimte in deze stad te vinden.

Bronnen:
Wonen
-https://gemeenteraad.groningen.nl/Documenten/Woonvisie-wonen-in-stad-R-W-juni-2015.pdf
-https://www.gic.nl/inbeeld/wonen-in-groningen/geniet-van-het-hoge-noorden-verhuis-naar-groningen
Wat vinden de stadjers zelf van hun stad
-https://sociaalplanbureaugroningen.nl/wordpress/wp-content/uploads/2017/12/Paneluitvraag-Trots-op-Groningen-Wonen-en-recreeren-in-de-provincie-2015.pdf
Buurten en wijken
-https://www.pandomo.nl/huis-kopen-groningen


0 filters


Van € 0 tot geen maximum

Huurwoning 0 Appartement 0 Studio 0 Kamer 0 Antikraak 0
< 1 km van het centrum 0 < 3 km van het centrum 0 < 5 km van het centrum 0 < 10 km van het centrum 0
Minimaal 5 m2 0 Minimaal 10 m2 0 Minimaal 20 m2 0 Minimaal 30 m2 0 Minimaal 40 m2 0 Minimaal 50 m2 0
1 kamer 0 2+ kamers 0 3+ kamers 0 4+ kamers 0 5+ kamers 0
Kaal 0 Gestoffeerd 0 Gemeubileerd 0
Eigen toilet 0 Gedeeld toilet 0
Eigen keuken 0 Gedeelde keuken 0
Eigen badkamer 0 Gedeelde badkamer 0
Eigen woonkamer 0 Gedeelde woonkamer 0
Roken toegestaan 0 Roken niet toegestaan 0
Huisdieren toegestaan 0 Huisdieren niet toegestaan 0
Internet aanwezig 0 Geen internet 0
Goed onderhouden 0 Matig onderhouden 0 Slecht onderhouden 0
Inschrijven toegestaan 0 Inschrijven niet toegestaan 0

Huurwoningen Groningen Rivierenbuurt

80 anderen zijn nu op zoek in Groningen, reageer vandaag nog!

Geen resultaten

We hebben helaas niks beschikbaar. Probeer te zoeken met een ruimer prijsbereik of in een andere plaats. Bekijk als ons aanbod